VS verbreekt het hoogste dagelijkse dodentalrecord OPNIEUW met 2.879 doden

[ad_1]

Los Angeles werd teruggebracht tot een spookstad na het nieuwe lockdown-bevel van de stad waarbij alle essentiële bedrijven werden gesloten en reizen en sociale bijeenkomsten werden verboden, aangezien de VS donderdag het ergste dagelijkse dodental van de coronaviruspandemie registreerde.

De 4 miljoen inwoners van de stad kregen het bevel om thuis te blijven als onderdeel van de nieuwe openbare orde van burgemeester Eric Garcetti woensdag die een richtlijn weerspiegelde die vorige week door gezondheidsfunctionarissen in Los Angeles County was ingevoerd.

Garcetti drong er bij de bewoners op aan ‘alles af te zeggen’, waarbij hij zei dat niemand bijeenkomsten mocht houden of bijwonen en waarschuwde dat degenen die de regels overtreden mogelijk gearresteerd kunnen worden.

Het is de tweede keer dat LA is afgesloten sinds de eerste uitbraak van het coronavirus eerder dit jaar, die het hele land tot stilstand bracht.

Donderdag waren de doorgaans drukke straten van de stad verlaten toen de bewoners zich aan het bevel hielden en weer thuis schuilden.

In Tarzana stond Ventura Blvd, een van de belangrijkste verkeersaders van de stad, bijna leeg met slechts een paar auto’s in zicht en geen voetgangers.

Winkelcentra in de openlucht, waaronder de Fairfax Farmers Market – gebieden die in deze tijd meestal worden bevolkt door kerstinkopers – leken in plaats daarvan op spooksteden. De snelweg 101 in Encino, berucht vanwege de verkeersopstoppingen, stond ook bijna leeg.

Het komt toen de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, eerder vandaag een nieuwe thuisblijvende bestelling aankondigde voor gebieden in de staat waar minder dan 15 procent van de bedden op de intensive care-afdeling beschikbaar is.

De nieuwe order verdeelt de staat in vijf regio’s – die momenteel niet voldoen aan de drempel voor de nieuwe beperkingen – maar vier, waaronder Greater Sacramento, Noord-Californië, San Joaquin Valley en Zuid-Californië, liggen op schema om die drempel binnen een paar dagen te bereiken. .

De vijfde regio, de Bay Area, zal deze naar verwachting halverwege de maand bereiken, zei Newsom.

De maatregelen schetsen een grimmig beeld van wat er gaat gebeuren tijdens de tweede golf van de coronavirus-pandemie in het land, die nu al dodelijker lijkt te zijn dan de eerste.

De VS brak het hoogste aantal dagen per dag e waren donderdag 2.879 doden in de VS – het hoogste dodental op één dag van het land – waarbij het vorige record van 2.804 de vorige dag werd verbroken

volgens het COVID Tracking Project het op twee na ergste dagelijkse dodental van het land.

Het komt een dag nadat het land het hoogste dagelijkse virusdodental van 2.804 heeft geregistreerd – wat neerkomt op één sterfgeval per 30 seconden – aanzienlijk hoger dan het vorige record van 2.603 dat op 15 april werd gemeld tijdens de eerste piek van de pandemie.

Het aantal dagelijkse gevallen en ziekenhuisopnames bereikte ook recordhoogtes, met 210.161 bevestigde infecties en 100.667 patiënten die momenteel worden behandeld voor het virus.

Van degenen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, bevinden zich volgens de gegevens 19.442 op de intensive care en 6.967 op ventilatoren.

Begin vrijdag zijn er 14.139.040 bevestigde gevallen in het hele land en 276.235 doden, zo bleek uit een aantekening van de Johns Hopkins University.

De CDC schatte echter eerder dat het aantal Amerikanen dat stierf aan het virus dit jaar zelfs zou kunnen oplopen tot 345.000. Dat dodental is goed voor dodelijke slachtoffers, of ‘overtollige sterfgevallen’, die hoger zijn dan verwacht, aldus een New York Times analyse van CDC-gegevens.

Extra doden zijn de kloof tussen het aantal doden en het verwachte aantal doden. De analyse onderzoekt alle sterfgevallen en niet alleen de sterfgevallen waarvan is bevestigd dat ze van COVID-19 zijn.

Tussen maart en november was het buitensporige aantal doden 41 procent hoger dan het officiële COVID-19-dodental. Ze waren ook bijna 20 procent hoger dan verwacht in hetzelfde tijdsbestek. De extra sterfgevallen kunnen ook van andere oorzaken zijn, aangezien ziekenhuizen overspoeld raken met COVID-patiënten.

Op staatsniveau vallen de buitensporige sterfgevallen samen met het aantal doden bij COVID-19 op verschillende punten gedurende het jaar. Het aantal overlijdensgevallen is bijvoorbeeld momenteel het hoogst in het middenwesten. Ze waren het hoogst in het noordoosten in het voorjaar toen New York zwaar werd getroffen door het virus.

De recordbrekende cijfers voor zowel ziekenhuisopnames als nieuwe gevallen komen nu de CDC de quarantaineperiode voor mensen die aan het coronavirus zijn blootgesteld officieel heeft verkort van 14 dagen tot tussen zeven en 10 dagen en een gelekt rapport van het Witte Huis onthulde dat de VS ‘een historisch risico’ lopen voor ongecontroleerde overdracht van coronavirus.

De CDC beveelt nu aan dat als u een negatieve test krijgt, u de normale activiteit zeven dagen nadat u voor het eerst werd blootgesteld, kunt hervatten. Als u ervoor kiest om geen test te laten doen, kunt u na 10 dagen de dagelijkse activiteiten hervatten.

CDC-directeur dr.Robert Redfield gaf een sombere waarschuwing uit dat het land te maken heeft met het vooruitzicht van een gezondheidszorgsysteem dat op het punt van instorten staat als de huidige COVID-19-trends zich voortzetten.

Het virus heeft nu alle uithoeken van het land bereikt – met 90 procent van alle ziekenhuizen in gebieden die zijn aangewezen als ‘hot zones’ van het coronavirus – en blijft zich verspreiden op een veel steiler traject dan enige eerdere golf van de pandemie.

‘De realiteit is dat december, januari en februari moeilijke tijden zullen worden’, vertelde Redfield tijdens een livestreampresentatie van de US Chamber of Commerce Foundation. ‘Ik geloof eigenlijk dat dit de moeilijkste tijd in de volksgezondheidsgeschiedenis van dit land gaat worden.’

Verkozen president Joe Biden herhaalde de sombere voorspelling tijdens een rondetafelgesprek met arbeiders en eigenaren van kleine bedrijven die zwaar getroffen waren door de verwoestende economische gevolgen van de pandemie.

Biden, die waarschuwde voor een ‘donkere winter’, deed de nare voorspelling dat er in de komende twee maanden nog 250.000 Amerikanen zouden kunnen sterven. Hij gaf geen details om zijn beoordeling te staven.

Hij kondigde ook aan dat hij Amerikanen zal vragen om zich voor 100 dagen te verbergen zodra hij de ambtseed aflegt en zei dat hij Dr.Anthony Fauci had gevraagd om zijn belangrijkste medische adviseur te zijn voor de coronavirus-pandemie.

‘Op de eerste dag dat ik word ingehuldigd, ga ik het publiek 100 dagen vragen om te maskeren – slechts 100 dagen om te maskeren. Niet voor altijd, ‘zei Biden donderdag tegen Jake Tapper van CNN.

‘En ik denk dat we een aanzienlijke vermindering zullen zien in COVID-gevallen wanneer dat gebeurt,’ zei hij.

Inauguratiedag is 20 januari. Biden heeft erop aangedrongen dat Amerikanen de gezichtsbedekking zouden dragen, en suggereerde zelfs dat hij een nationaal mandaat zou kunnen uitoefenen om de ziekte te bestrijden.

Biden sloot zich ook aan bij drie van zijn presidentiële voorgangers door te zeggen dat hij ‘blij’ zou zijn om een ​​COVID-vaccin te nemen als Fauci zegt dat het veilig is om dat te doen en dat hij het zou nemen publiekelijk om zijn vertrouwen erin te tonen.

‘Mensen hebben het vertrouwen verloren in het vermogen van het vaccin om te werken. De cijfers zijn nu al verbluffend laag, en het is belangrijk wat de president en vicepresident doen, ‘zei hij.

Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama zeiden woensdag dat ze het coronavirusvaccin publiekelijk zouden krijgen als een manier om de veiligheid en werkzaamheid ervan aan te tonen.

‘Ik denk dat mijn drie voorgangers het model hebben neergezet voor wat er moet gebeuren, door te zeggen: zodra het als veilig is verklaard … dan nemen we het uiteraard en is het belangrijk om met het Amerikaanse volk te communiceren,’ zei Biden.

Er zijn nu ten minste drie mogelijke COVID-vaccins die sterke tekenen van werkzaamheid vertonen.

En de Food and Drug Administration heeft een vergadering gepland voor 10 december om Pfizers verzoek om toestemming voor gebruik in noodgevallen te bespreken.

Een Wall Street Journal-rapport op donderdag onthulde echter dat Pfizer en partner BioNTech tegen het einde van het jaar slechts de helft van de doses van zijn coronavirusvaccin kunnen verzenden als beloofd, waardoor de geplande wereldwijde uitrol van 100 miljoen naar 50 miljoen doses wordt teruggebracht.

De bedrijven moesten hun plan terugdraaien vanwege vertragingen in de toeleveringsketen, aldus bronnen.

‘Het opschalen van de toeleveringsketen van grondstoffen duurde langer dan verwacht’, zei een woordvoerster van het bedrijf tegen de WSJ.

‘En het is belangrijk om te benadrukken dat de uitkomst van de klinische proef iets later was dan de oorspronkelijke projectie.’

Het vaccin van Pfizer kreeg op woensdag tijdelijke goedkeuring door de Britse toezichthouders en zal naar verwachting na de bijeenkomst van 10 december van de instantie voor noodgevallen toestemming krijgen van de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Het VK bestelde 40 miljoen doses Pfizers vaccin, met de verwachting dat het tegen het einde van het jaar 10 miljoen mensen zou kunnen vaccineren. Dat aantal zal nu waarschijnlijk dichter bij de vijf miljoen liggen.

Operatie Warp Speed, het Amerikaanse vaccininitiatief, verwachtte tegen het einde van het jaar in totaal 40 miljoen doses te hebben – genoeg om 20 miljoen mensen te inoculeren met elk van de twee doses shots – van zowel Pfizer als Moderna.

Nu zullen de VS deze maand waarschijnlijk slechts 10 miljoen doses Pfizers vaccin krijgen, waarmee slechts vijf miljoen Amerikanen worden gedekt. De eerste 6,4 miljoen doses zouden kort na de verwachte goedkeuring van Pfizers schot medio december uitgaan.

Na de teleurstellende onthulling over de uitrol van Pfizer, verzekerde Moderna de Amerikanen dat het nog steeds op schema ligt om tegen het einde van het jaar 20 miljoen doses van zijn vaccin aan Amerikanen te leveren, in afwachting van een spoedige goedkeuring van de FDA.

Dr. Fauci raadde nogmaals af om feestelijke reisplannen en bijeenkomsten te houden nadat de CDC de mensen had aangespoord om met Kerstmis thuis te blijven.

Volgens de nieuwe richtlijnen van de CDC, als mensen reizen, moeten ze een tot drie dagen voor vertrek en drie tot vijf dagen voor hun reis worden getest.

‘Soms is het absoluut noodzakelijk, maar reis, voor zover mogelijk, niet, kom niet samen’, zei Fauci.

Dr. Cindy Friedman, hoofd van de gezondheidsafdeling van de CDC, zei dat zelfs een klein percentage mensen dat hun huis verlaat tot duizenden gevallen kan leiden.

‘Reizen is een huis-aan-huiservaring die het virus tijdens de reis kan verspreiden naar gemeenschappen waar reizigers komen of wonen’, zei ze. ‘We weten dat het een moeilijke beslissing is, en mensen hebben tijd nodig om zich voor te bereiden en gesprekken te voeren met familie en vrienden, en om deze beslissingen te nemen.’

Soortgelijke aanbevelingen werden gedaan door de CDC voorafgaand aan Thanksgiving, met richtlijnen om thuis te blijven en reizen uit te stellen.

Miljoenen Amerikanen negeerden de waarschuwingen echter en het aantal mensen dat door de controleposten van de Travel Security Administration op luchthavens passeerde, was sinds half maart op het hoogste niveau.

Het rapport, dat elke week naar de Amerikaanse staten wordt gestuurd, leek het hele land te laten zien als een gigantische hotspot, waarbij bijna elke provincie minstens 200 gevallen per 100.000 mensen meldde.

Nieuwe gevallen per hoofd van de bevolking worden weergegeven op een gruwelijke kaart in het rapport, waarin bijna de hele VS verschijnt als één gigantische hotspot, met 19 staten, waaronder North Dakota, South Dakota, Wyoming en New Mexico, die na rapportage op vorige week minstens 500 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners.

Een tweede kaart toont 27 staten, waaronder Dakota, New Mexico en Montana, die vorige week meer dan 100 doden per 100.000 inwoners leden.

Terwijl het virus van kust tot kust stijgt, blijven de staten in het Midwesten tot de zwaarst getroffen in het land op basis van gevallen en sterfgevallen per 100.000 mensen.

Sinds donderdag is Minnesota nu de zwaarst getroffen staat met 100 gevallen per 100.000 mensen in de afgelopen week, blijkt uit gegevens van de CDC.

South Dakota volgt met 98 gevallen, Wyoming met 95 gevallen en Nebraska met 93 gevallen.

De zwaarst getroffen staten voor sterfgevallen per hoofd van de bevolking zijn South Dakota met 2,1 doden per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen. North Dakota volgt met 1,5 doden en Wyoming met 1,1 doden.

North Dakota, dat vorige maand het zwaarst werd getroffen in zowel gevallen als doden, heeft nu een op de 800 inwoners zien sterven aan COVID-19.

.

The post VS verbreekt het hoogste dagelijkse dodentalrecord OPNIEUW met 2.879 doden appeared first on WhatsNew2Day.

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *